25 Ağustos 2011

Camp Nou Açılış | ŞL Kura



Napoli maçı öncesi yeni sezon açılışı minvalinde bir tanıtım gerçekleşti Camp Nou'da. Sırasıyla sahaya çıkan isimler:

"Props managers Gabriel Galan, José Antonio Ibarz and Chema Corbella, scouts Carles Planchart, Jordi Roura and Domènec Torrent, physiotherapists Juanjo Brau, Emili Ricart, Jaume Munill and Roger Gironès, physicians Dr. Daniel Medina and Dr. Ricard Pruna, physical trainers Lorenzo Buenaventura, Paco Seirul•lo, Aureli Altimira and Francesc Cos, delegate Carles Naval, player’s support officer Pepe Costa, external relations officer Manel Estiarte and coaching staff Juan Carlos Unzúe, Tito Vilanova and Pep Guardiola." şeklindeydi. (Çevirmiyorum orjinal yazıyı, anlaşılıyor isimler.)

Tito çağrıldığında adı haykırıldı Katalanlar tarafından, yüzünde minicik bir utanma hali.

Daha sonra oyuncular sahanın ortasına kadar geldiler tek tek, öncelik yeni oyunculardaydı, Alexis ve Fabregas'ta. Ve ardından elbette ilk gelen kaptan Puyol oldu.

Bütün oyuncular yerlerini aldıktan sonra bir klasik olarak Puyol mikrofona uzandı:

"Thank you so much for being here. we would like to welcome our new teammates. we have had a great start of the season. we have already won a title but we want more. We want more and we can get more with your support. I'm confident that. If we stay united we will continue making history. Thank you so much. Visca el Barça, y visca Catalunya!"

Kısaca "Daha çok kupa istiyoruz, daha çok, sizlerin desteğiyle daha çok kazanabiliriz. Kenetlenmeyi sürdürürsek, tarih yazmaya devam edeceğiz" şeklindeydi konuşması.

Pep'in zamanıydı:

"I would like to thank Jeffren, Bojan and Milito for their effort over the past years for helping us to reach our goals. It is really hard to win. It doesn't matter the competition we are playing whether if it is big or small. We face big and small teams and it's always hard and keep winning is even harder. You already know that, and it is not necessary for me to say it but we have worked really hard (to win) every Sunday, every Wednesday. These kids have earned your respect. We are very proud of our hard work and we promise you that we will keep up the hard work as long as it takes to win everything again. I will be in charge of that for you to come here everytime and see us working hard. All of this makes sense because of you, all we have won last season, the past three seasons has been possible because of you. Visca el Barça, visca Catalunya and here for a great season!"

Takımdan ayrılan üç isme değindi, verdikleri emeğe teşekkür ederek. Sonra "Bu çocuklar sizin saygınlığınızı kazandılar, çok çalıştılar ve biz bununla gurur duyuyoruz. Sıkı çalışmaya ve her şeyi kazanmaya devam edeceğimizin sözünü veriyorum. Bütün bunlar sizinle anlamlı, geçen sezon kazandıklarımız, son üç sezondakiler, sizin sayenizde mümkün oldu." dedi Pep.

Yakışır bir konuşmaydı, vefa, çaba, saygı, taraftar ve bütünleşme kavramlarını aynı potada eriten.

Bu kulüp yarattığı değerlerle kupalardan çok daha önemli olan bir şeyi başarmayı sürdürecek, gönülleri fethetmeyi.

***

Şampiyonlar Ligi kura çekiminde kupayı getiren Puyol'du. Salonun ambiyansına uygun olmayan kıyafetiyle dikkat çeken ve takdir toplayan isimdi ayrıca. "Barça logosunun kalbime yakın olduğu bir kıyafet giyince kendimi çok iyi hissediyorum." şeklinde bir beyanat verdi sosyal medyada. Böyle de güzel bir adam, kaptanlığın tanımı.

H Grubu'na 2. torbanın en zor takımı geldi, AC Milan. Inter'e sonunda dur diyen ve yeniden Avrupa'nın zirvesine doğru ilerlemek isteyen bir takım görünümünde.

Ibra için intikam maçları olacak, dikkat etmeli!

Diğer iki takım, Bate ve Plzen kapalı kutu, çok zorlayacak takımlar gibi durmasalar da ciddiye almak gerekir.

Maç takvimi:

13 Eylül Salı Barça - AC Milan
28 Eylül Çarş. BATE - Barça
19 Ekim Çarş. Barça - Plzen
1 Kasım Salı Plzen - Barça
23 Kasım Çarş. AC Milan - Barça
6 Aralık Salı Barça - BATE

Fikstür iyi değil, iki deplasman üst üste, en nefret edilesi ŞL programıdır. İlk 4 maç kayıpsız geçilirse, Milano'dan yenilgiyle ayrılmak olası.

Trabzonspor, kanımca ilk ikiyi zorlayabileceği bir gruba düştü, belki de en iyi kurayı çekti ancak kadrosu buna ne kadar izin verir, bunu zamanla öğreneceğiz.

Manchester United'ın hiç zorlanmayacağı, Madrid'in de görece rahat takımlarla eşleştiği belirtilebilir.

A, F, G grupları zor.

Villarreal'i defalarca anlattım, Barça'nın karbon kopyası bir model ile futbol oynuyorlar.

Dortmund'un lig şampiyonluğu hasretine son veren Jurgen Klopp, her şeyin harika olduğu Barcelona dışında Borussia'dan iyi kulüp yok diyor ve ekliyor Barcelona'nın taraftarı, atmosferi, oynadığı futbol tarzı, kupalar kazanması, çok parası olması var ve elbette şehrin güzelliği.

Shakhtar teknik direktörü Lucescu Barça'ya elendiğinde, eğer ŞL'ni kazanırlarsa çok mutlu olacağım şeklinde belirtmişti gönlünden geçeni.

Umarım Villarreal, Dortmund ve Shahktar gibi üç güzel oyun sevdalısı ekip gruplarından çıkmayı başarır.

Ve Napoli bir de, Barça'ya 5-0 kaybettikten sonra başkanları De Laurentiis'in açıklamaları "Barcelona akademisinin büyük bir hayranıyım, onların modelini takip etmek istiyoruz. Mourinho'nun sinirlendiğini görmek çok eğlenceli. Guardiola'yla baş edemeyeceğini biliyor" şeklindeydi.

Son bir alıntı, UEFA'nın Champions dergisine konuşan Javier Mascherano'dan: -

"Xavi is the engine. I enjoyed him watching play when I was at Liverpool. Now I have go to know him, he is just incredible. It looks so easy, the way he manages different situations. The play goes through Xavi and Sergio, then brings the play forward, which is then finished by Leo Messi. Iniesta is the intermediary between Xavi and Leo, he links them and determines the team's play. Both Xavi and Iniesta are extraordinary players who never stop surprisng me with their human qualities."

Barça sistemini anlatıyor ve gerçekten yalın ama etkileyici bir söylemle. "Xavi takımın ana makinası, oyun Xavi ve Sergio'ya geliyor, sonra hücuma taşınıyor ve Messi ile sonuçlandırılıyor. Iniesta, Xavi ile Messi arasındaki aracı, onları birbirine bağlıyor ve takımın oyununu saptıyor." olarak özetlenebilir ifadeleri.

Leo Messi, UEFA tarafından Avrupa'da yılın futbolcusu seçildi, olması gerektiği gibi. Törende en dikkat çekici olan kura çekimine katılan hain Figo, çekim sonrası yerine geçerken, önde oturan Cristiano Ronaldo'yu tebrik edip Xavi ve Messi'yi es geçti. Mourinho'nun Barça maçları öncesi Inter ekibine aldığı arkadaşından da ancak bu beklenirdi.

Yarın 12. kupa için Monaco'da, tarih yazmaya devam!

25 Ağustos 2011

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

Adsız dedi ki...

manu gene dirrek çeyrekte.ne ballı kuraları var bu takımın.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı hele xavi ile iniesta için söylenenler..ve fig öküzünden de ancak bu beklenir....localherooo