08 Temmuz 2011

Sezon Başlangıcı



İlk hazırlık maçı, sezon açılıyor;

Eray, Sabri, Ujfalusi, Semih, Yokluk, Selçuk, Yekta, Culio, Arda, Colin Kazım, Elmander ilk 11'i ile çıkarız umarım;

4 - 2 - 3 - 1

-------------------Eray--------------------
Sabri-----Ujfalusi----------Semih-------Yok (Berk olsaydı bari)
- -----------Selçuk------Culio-------------
-------------------Yekta-------------------
-----Colin Kazım------------------Arda-----
------------------Elmander-----------------

4 - 3 - 3

-------------------Eray--------------------
Sabri-----Ujfalusi--------Semih---------Yok (Berk olsaydı bari)
-------------------Selçuk------------------
-----------Yekta------------Culio----------
----Colin Kazım------------------Arda------
------------------Elmander-----------------

Arda'yla dörtlenen ve kalabalıklaşan bir orta saha, Colin Kazım'la ikilenen gol bölgesi, Culio'nun sol iç, sol açık ve savunmanın önünde oynama çeşitliliği, Selçuk'un ilk topları aldığı bir organizasyon, Yekta'nın (Ayhan'ın gençliği gibi iki yönlü, o sola giderdi) sağa kaykılan, merkeze sık sık giren çalışkanlığı, ayağı pas yapan bir ileri beşli (Baros da olabilirdi) ve bunun yanında Colin Kazım, Arda, Culio ve Selçuk gibi topa çok iyi kapaklanıp, sırtı dönük oynayan ve top saklayabilen isimlerle, savunmayı da orta sahaya yaklaştıran bir anlayış bekliyorum. Hayırlısı.

***

FIFA.com'dan "Kalecilerin Parlak Geleceği" makalesi, ilk iki sırada, bu yaz yüksek bedellerle transfer gerçekleştiren David De Gea & Manuel Neuer, üçüncüyse tanıdık -tartışmalı!- bir isim, Fernando Muslera;

http://www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=1471020.html?cid=twitter_voiceofthesite

Another promising shot-stopper was seen opposite Neuer in Port Elizabeth during the third-placed play-off in South Africa last year, Uruguay’s Fernando Muslera. Having cemented his place in the Lazio first team after a rocky start to his career in Rome, the 25-year-old became a fan favourite as he was pivotal in claiming their last piece of silverware.

Having moved from Montevideo Wanderers, where he made his debut at 18, Il Castorino (The Little Beaver) won his way into the hearts of the Biancoceleste faithful with his showing in the 2009 Coppa Italia final. Following a 1-1 draw with Sampdoria over 120 minutes at a packed Stadio Olimpico, Muslera saved two penalties in the ensuing shoot-out to see Lazio lift their first trophy in five years.
8 Temmuz 2011

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: