02 Şubat 2011

Alternatifleri Görmek



Kalede Pinto, sağ bek Alves, sol bek Adriano, savunmanın merkezinde Sergio ve Milito, bu dörtlünün önünde Mascherano, onun sağ ve sol yanında Thiago ve Keita, kenarlarda Nolito ve Bojan, en uçta da Afellay şeklinde yayıldı sahaya Barça.

Alves'in oynama sebebi, sakatlıktan yeni çıktığından form bulma ritmini artırmaktı. Sergio'nun sahada yer almasıysa, iki sol ayaklı -Fontas & Milito- merkez savunmacının yan yana oynamasının doğuracağı sorunlardan kaçmaktı.

Alves ve Sergio dışında ideal onbir oyuncusu yoktu sahada, alternatiflerin görülmesi açısından değerli bir maç oldu.

Pinto, yan toplarda zayıf, final maçı için ciddi bir tehlike.

Milito, ağır ve arkasına adam kaçıran, çok sağlam bir stoper olmamasına karşın, müthiş pas özelliğiyle açığını kapatıyor.

Sergio devrede Pique'yle değişti, sanırım ilk onbir oyuncusu olduğundan ve bu bölgede iki alternatifi bulunduğundan, Pep eşit dağıtmak istedi görevi.

Adriano, hızlı ve teknik bir oyuncu, sol bek oynadığı sürece katkı verecektir.

Mascherano, çok fazla şey yapmak istiyor kendini gösterme çabasıyla ve oyun felsefesinin dışına çıkan denemeleri oluyor, hataya zorluyor bir nevi. Ekseni etrafında dönüp, pas opsiyonunu çoğaltması şart.

Thiago, müthiş bir potansiyel, dikine ilerleyişi, soğukkanlılığı, top tekniği olağanüstü, çok umutluyum ondan, önümüzdeki sezon A Takım kadrosunda sürekli yer alacağı açıklaması yapıldı daha önce, Barça bir orta saha oyuncusu daha kazanıyor.

Keita, Pep'in en güvendiği görev adamlarından. Temiz ve basit oynuyor, istendiği şekilde, gösterişsiz.

Nolito, belki de maçın vasatı aşamayan tek ismiydi. Solda oynadı, seri bir oyuncu ama çok fazla pas hatası yaparak, bu özelliğini kullanma aşamasına geçemedi bir türlü.

Bojan, ilk yarı kanada yakın, ikinci yarı merkeze geldi, daha iyiydi performans açısından ancak gol atamamanın getirdiği psikolojik etkiyle maçın sonlarında direğe tekme attı ve ardından akıl almaz bir gol kaçırdı. Düştüğü bu seviyeden kalkabilirse iyi bir oyuncu olur, umutlar giderek tükeniyor.

Afellay, merkezde başladı oyuna, Messi etkisi beklendi ancak topla çok buluşamadı. Devrede sağa kaydırıldı ve etkili bir oyun sergiledi. Cristiano Ronaldo'yu andıran bir tarzı var, topla seri ilerliyor, fiziğini kullanıyor, şutları can alıcı. Çok yararlı olacak gibi, kenarda ve orta sahanın merkezinde.

% 65 üzeri topa sahip olma, pas akışkanlığını sürdürme ve üç gol ile sonuca gitme, FC Barcelona, bir felsefenin isimlerden bağımsız neler başarabileceğini anlatıyor bize.

3 yılda 2 Kral Kupası Finali, 25 kupayla müze dolup taşıyor, en az Picasso'nunki kadar değerli, adı üstünde Krallık işi, en çok kazanan, 26'yı da getirecek şehre, Katalanlara, 2011 Nisan'ında, tereddüt yok.

2 Şubat 2011

A. Eren Loğoğlu

4 yorum:

nusret dedi ki...

17 Nisan.Bernabeu'da lig maçı.

20 Nisan.Mestalla'da kupa finali.

alessandro del piero dedi ki...

abi pinto neden final maçında oynamak zorunda? böyle bir prosedür mü var?

A. Eren Logoglu dedi ki...

Hayır yok. Guardiola kupada Pinto'yu tercih ediyor, bizim ligde de benzer uygulamalar görmüştük.

Finale kalınırsa Pinto oynayacak açıklamasını bizzat Pep, Betis maçından sonra yapmıştı.

Dün de Pinto'ya soruldu bu durum. O da bekleyip göreceğiz, her şey olabilir, daha çok zaman var, TD karar verecek dedi.

17'sinde de El Clasico olduğuna göre, o maçın sonucuna göre de şekillenebilir kaleci kararı. Real Madrid'in tek hedefi Kral Kupası kanımca, CL'de final yapabileceklerini sanmıyorum, La Liga'da da Bernabeu'deki maç çok önem teşkil etmeyecek gibi duruyor, ki Barça en kötü beraberlik alacaktır ordan. Tek hedef 20 Nisan, onlar da biliyorlar, bu sebeple Pinto baskı altında ezilebilir ama daha erken yorum için. Köprünün altından çok sular akar daha.

Bu arada Kral Kupası Final maçının resmi adı, FC Barcelona - Real Madrid, 1899 yılında, daha önce kurulmasından ötürü Barça ev sahibi, Real Madrid'i ısrarla öne yazmaya ve bilinçaltına oynamaya çalışıyorlar, film afişlerinde başrol oyuncusunun üste yazılma hastalığı gibi aynı. Neyse o kural.

bss dedi ki...

thiago nun golü harika idi...çok büyük yetenek,futbolcu olmak için doğmuş kendisi :)) pedro thiago her sene 1 er 1 er meyvesini veriyor la masia daha etock var onu çok izlemek istiyorum kanlı canlı :))

saygılar.