08 Temmuz 2010

Visca Espana!



Real Madrid'in resmi olmayan yayın organı gibidir AS Gazetesi, Marca'yla birlikte. Madrid merkezlidir ve FC Barcelona'nın Katalan kimliğinden pek haz etmezler. Katalan Puyol, İspanyol tarihinin en önemli golünü atınca, manşet İspanyolca 'Viva Espana' yerine yarı Katalanca ve yarı İspanyolca 'Visca Espana' oldu. 'Yaşasın İspanya' anlamına gelen bu söz bütünlüğünün ilk sözcüğü İspanyolca Viva'nın Katalancası Visca'ydı, bunu da başaran kaptan Puyol'dur işte.

The Guardian'ın yazarı Sid Lowe da tartışmayı alevlendirmiş. Katalunya'da İspanya'nın desteklenmemesinden tutun da, Sergio'nun Barcelona'daki barında Puyol'un golünü asık suratla izleyenlere, Barcelona merkezli Sports gazetesinin gerçek Barça taraftarlarının temsil edilmedikleri için Dünya Kupası'nı önemsememeleri gerektiğini ve sadece kulüpleri Barcelona'ya odaklanmalarını tavsiye etmesinden tutun da, Katalan ve Basklı oyuncuların kendilerini İspanyol Milli Takımı'nın bir parçası gibi hissetmediklerine dair olan eski bir teorinin yanlışlığına kadar pek çok detayı kaleme almış makalesinde.

Çok ilginç saptamalar da var, Barcelonalı oyuncuların Katalunya'da İspanyol Milli Takımı'na karşı ilgi oluşturdukları gibi. Elmundodeportivo ve Marca'nın bakış açılarını da sunmuş.

Ve bombayı bırakmış, Katalunya İspanya'dan iyi olabilir mi diyerek. Ne İspanya finale gelebilirdi ne de Casillas, Villa ve Iniesta olmadan Bağımsız Katalunya şeklinde de yorum eklemeyi ihmal etmemiş. Bildiğim kadarıyla Iniesta Katalan olmamasına karşın Katalan Milli Takımı'nda oynamıştı.

Makale için;

http://www.cbc.ca/sports/soccer/fifaworldcup/blog/2010/07/basque-catalan-players-indispensable-for-spain.html

8 Temmuz 2010

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Iniesta Katalan değil mi yahu?

Adsız dedi ki...

Tamam gönderdiğin linke baktım, orada açıklama var.