21 Şubat 2010

AS Roma Şampiyon Olmalı!



AS Roma şampiyon olur mu, Mourinho ve Inter var iken, zor!

AS Roma üst üste 20 maç kaybetmedi, Pana maçına gelene kadar. UEFA Avrupa Ligi mücadelesini de son anlarda yedikleri bir gol ile kaybettiler.

http://www10.mackolik.com/Futbol/Team/Default.aspx?id=161&season=2009%2F2010#

Roma'nın bu inanılmaz seriyle, lider, tekel konumlu Inter'in yakasına yapıştığı görülüyor. Karizma & Antipati eğrisinin en üst noktasında yer alan Mourinho için de sıkıntı doğuruyor bu geriden geliş hikayesi. Muhtemelen sezon sonunda Real Madrid'in yolunu tutarken, ceketinde şampiyonluk apoleti de dikili olsun istiyor Jose.

Sampdoria maçının gerginliği biraz da bu düşüncelerin sonucuydu. Mourinho'nun takımı evinde yine yenilmedi -muhteşem alan savunmasıyla- 9 kişi kalmasına rağmen, 100 maçı geçtiğini hatırlıyorum ancak çok yorulan Inter için Chelsea maçı serinin sonu olabilir. 2 kırmızı kart gören bir takımın mücadelesi açısından ise olağanüstü bir geceydi, bu da Jose'nin takımlarının karakteristik bir özelliği.

Roma, Catania ile oynayacak bu hafta, puan farkını 5'e indirme şansı, kazanırlarsa. Inter'i de konuk edecekler, ilerleyen zamanlarda, avantaj.

Brighi, De Rossi, Pizarro ile oyunun iki yönüne hakim olma çabasında -Lampard & Gerrard ya da Xavi & Iniesta isimlerinin olmadığı bir 2 yön cümlesi, ne hoş!- Totti, Baptista, Taddei, Vucinic gibi orta saha özellikleri olan oyuncularla sahaya daha iyi yayılan, yardımlaşan, daralan, paslaşan, kısaca güzel futbol oynayan bir takım AS Roma.

Bu takım, sistem, futbol felsefesi artık bir şampiyonluk hak etti kanımca!

21 Şubat 2010

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: