03 Haziran 2009

Kobe, LeBron vs. Jordan



LeBron için şimdilerde şu söyleniyor, "Michael Jordan'ın ilk şampiyonluğundan önce 3-4 senesi var daha önünde."

Bu muhabbet yıllarca Kobe için yapıldı, Jordan'ın yaşına geldiğinde tek başına şampiyonluk kazanacak, Final MVP'si olacak diye, sonuç ortada. 3 yıl geçti 28 yaşından bu yana. Bence çok önemli bir şans yakaladı James'in elenmesiyle, iyi değerlendirmeli bunu.

Jordan, 1963 doğumlu, NBA'e 1984'te girdi, 21 yaşında ve ilk şampiyonluğunu 1991'te, 28 yaşında kazandı. 80'lerde ve 90'larda karşısına gelen takımlar, NBA Tarihi'nin tartışmasız en iyileriydi. 80'lerin sonundaki Pistons, Celtics, LA Lakers, 90'ların başındaki Knicks, Blazers, Suns, 90'ların sonundaki Utah. Öyle bir istatistik vardır ki zaten, herşeyi anlatır. Play Off tarihinin en çok maç kazanan ve şampiyonluk kazanamayan ilk 2 oyuncusu, Stockton ve Malone'dur. Bu kadar efsanevidir takımlar. En iyi 50 oyuncunun yaklaşık yarısı bu takımlardan seçilmiştir 1996 yılında. Bundan sonraki süreç için 10 oyuncu bulma çabaları hala devam ediyor, o kadar zorlanıyorlar.

Wade'in buna benzer bir başarısı var ancak devamını getiremedi.

25 yaşına gelen James için de zaman akıp geçiyor üstelik fiziğe dayalı bir oyun anlayışı olduğundan aleyhine işliyor süreç. 3 yılı kaldı, Knicks'e giderse, işler daha da zorlaşabilir.

Gelelim NBA Final Serisi'ne;

LA Lakers kiminle oynuyorsa, o takım tutulur, New York Knicks dışında. Knicks olunca karşısında, birbirlerini yesinler düşüncesine girersin ancak. Beat L.A. diyeceğim gene, FB'li Hidayet'i çok da desteklemeden.

3 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: