19 Haziran 2009

K. Tolga Demirtaş & Maç Analizi & ProZone



Resmi Sitede, Sağlık Kurulu Başlığı altında Maç Analizi diye bir bölüm var, K. Tolga Demirtaş'ın bu görevi yürüttüğü görülüyor. Ne kadar sıklıkla güncelleniyor site bilmiyorum ama Roca yok misal, Neeskens ve Rijkaard olmasına rağmen.

http://www.Galatasaray.org/idariteknikkadro/

Tekrar konuya döneyim. Aklıma takılan başka hususlar da var.

Acaba bu görev biriminin Sağlık Kurulu başlığı altında olmasının özel bir sebebi var mı?

Eğer yoksa tahmin edildiği üzere rakip takımları ve bizim maçları izleyen birisi olmalı Tolga Demirtaş. Kendisi hakkında ne tür bilgilere ulaşılabilir, başarılı mıdır işinde, Avrupa ve Dünya Futbolu'nu yakından takip eder mi, haftada kaç maç izler, kaç maçı kayıt altına alıp tekrar izler, ne tür çalışma yöntemleri kullanır, maç raporlarına ulaşabilmek olası mıdır, akademik bir geçmişe sahip midir, Futbolda başarılı olmuş kulüp ve modelleri saha içi olarak incelemiş midir, bu konuda bilgileri ne kadar günceldir gibi pek çok soru geliyor zihnime.

Ayrıca ProZone Sports firmasına ait bir maç analiz programı var, dünyada pek çok takım bu programları kullanıyor, acaba Florya'da ProZone sistemi var mı, varsa verim alınıyor mu, yoksa neden kullanılmıyor, zihnimi kurcalayan bu sorulara Galatasaray Spor Kulübü'nün cevaplar bulması gerekiyor, istikrarlı bir başarı sağlayabilmek adına bir başlangıç oluşturabilmesi için.

Firmanın resmi sitesine göz atılırsa ne kadar detay içeren, profesyonel bir program olduğu, Real Madrid, Chelsea düzeyinde kullanıldığı görülebilir;

http://www.prozonesports.com/index.htm

Teknik Ekibin 5 kaleminden biri olan bu husus, kanımca en az diğerleri kadar önemlidir. Diğer kalemler, kaleci çalıştırıcısı, Sağlık Ekibi, Fitness çalıştırıcısı, tesisler ve organizasyondan sorumlu bir yönetici şeklinde açıklanabilir.

Rijkaard, Neeskens, Roca ile farklı bir yola girildi madem, konuşulmayan konu kalmasın, herşey çok daha profesyonel olsun inancındayım.

19 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: