17 Mayıs 2009

EPL'de Yılın Oyuncusu Ryan Giggs'ten ASY'ye



11. Şampiyonluğunu kazandı Giggs. Premier League kurulduğundan beri oynuyor. Yılın Oyuncusu ödülünü de aldı, bir anlamda onurlandırıldı.

Giggs'in geçmişten günümüze pek çok konuya dair yorumlarının olduğu bir haberden alıntı yapıyorum;

"I like the intense atmosphere where we are not just playing the team, we are playing their fans as well. I've never experienced anything like Galatasaray. Two hours before kick-off, we went out to have a look at the pitch and the stadium was packed! The chanting was brilliant: one side starts, then the other, then quiet, then all of them chanting! The players really enjoyed it. Before it was good, after it wasn't!'' (United's players ran the gauntlet of riot police and fans, who bricked their coach.)

Ali Sami Yen atmosferinden bahsediyor, boşuna denilmiyor, övgüyü başkasından, tarafsız bir insandan, kurumdan alacaksın ki, bir değeri olsun. Kendi kendilerine Mabed diyerek avunanlar bu yazıya ve benzerlerine anlam veremezler, O'nların dünyası yalanlar üzerine kuruludur çünkü. Ali Sami Yen Stadı Cehennem oluşunu Avrupalılardan aldığı övgüyle pekişmiştir. Asıl ortamı yaratanlar ise Galatasaray Taraftarı ve Onlar'ın takımlarına olan inancıdır.

Ryan Giggs'in yorumlarının tamamı;

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/manutd/5330731/Why-Ryan-Giggs-feels-this-season-is-the-best-yet.html

Bu da Giggs'in bahsettiklerinden bir kısmına dair video;

http://www.youtube.com/watch?v=Jz0ua7F4FvI

Galatasaray'ın ta kendisi, Bülent Korkmaz, yine oradaydı.

17 Mayıs 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: