13 Mayıs 2009

Dostluk Maçı



Fenerbahçe resmi sitesinde maç duyurusu Fenerbahçe - Galatasaray şeklinde, 19 Mayıs tarihinde düşünülen maç için.

Haftasonu, bir sürü maçı aynı anda canlı yayınladı Digitürk, doğal olarak şampiyonluğu ilgilendiren 2 maç 77. kanal Lig TV, 78. kanal Spormax'te yayınlandı. Hatta Sivas puan olarak önde olduğu için, Beşiktaş'ın da önünde yer alıp ana kanaldan yayınlanma şansını elde etti.

Diğer maçlarda ise ilginç! bir sıralama vardı, doğal olmayan. Sivas 77, BJK 78 ise, 201 Trabzon, 202 Galatasaray, 203 Fenerbahçe olmalıydı, puan tablosuna göre. Medyanın, sebebi belli olmayan, kendilerinin bile açıklayamadığı bir seçimi olarak 201 ile 203 yer değiştirdi, çünkü Fenerbahçe her zaman Galatasaray'dan önde gelmeliydi. Bu mantık Fenerbahçe'yi bilinçli olarak destekleyen her bireyde aynıdır, değişmez, eziklik belirtisidir. Bizim çocukların NTVSpor'daki programında bile aynı rezalet yaşandı, hatırlayalım.

Bunların yanında 2005 Türkiye Kupası Finali'nde yaptıkları gibi, ana yayın kamerasının görüş açısında olan Kapalı ve Yeni Açık kısımlarını istemiş Fenerbahçe Yönetimi, tribün olarak. Çok uyanıklar, çok.

Ha, bunlar önemli olaylar mı değil elbette. Yine de oyunu kuralına göre oynayacaksın, yoksa kaybetmeye mahkum edilirsin. Onlar bunu dayatıyorsa, Saraçoğlu yerine Kadıköy demeye sevk ediyorsa, vb. pek çok konuda benzer davranış sergiliyorsa, siz de karşılık vermelisiniz.

Dostluk maçı oynanmasına karşıyım, canıma kastedilen, seramik fırlatılan, coplanan, biber gazı sıkılan bir stadda, canıma, sevdalıma, Galatasaray'ıma destek olmamı, canımla ödememi isteyen bir zihniyetin karşısında olurum.

Galatasaray Yönetimi, Fenerbahçe'ye karşı yıllardır yanlış ata oynayarak zaman kaybediyor. Antitez olduğumuzu göstermeleri gerekiyor artık. Fenerbahçe Ülker ise, Galatasaray Eti olsun, Fenerbahçe Acıbadem ise, Galatasaray Medicana olsun, Fenerbahçe Avea ise, Galatasaray Turkcell olsun, bu kadar zor mu yahu, onların bize daha az gelir sağlamasını engelleyin işte. İsmin önde yazılmasıyla, aynı mantık çerçevesinden bakıyorlar olaya. Fenerbahçe havuzdan çıkmak istiyorsa siz havuzun içinde olun, Kulüpler Birliği'nde başkansa Aziz Yıldırım, katılmayın, Özhan Canaydın döneminde, 2. başkanı gönderdiğini, unutmayın. Federasyonlara Galatasaraylı başkan seçtirip, bu maskeyi de kullanarak, Fenerbahçe'ye her türlü imkanı sağlamasına göz yummayın, her seçimde karşısında olun, bu yapının. Uzar gider bu liste.

Dostluk maçı mı yapılacak, bu antitez mücadelesine başlangıç olarak bu çok basit isim olayından başlayın. Dayatın, eğer dostluk maçı istiyorsanız Galatasaray adı önce yazılacak ve Kapalı + Yeni Açık Galatasaray'ın diye, bakalım ne diyecek karşı yaka.

Birçok defa ezeli rakibin adını yazmak zorunda kaldım, okunmak zorunda bıraktım, adetim değildir, haz da almadım, özür diliyorum.

13 Mayıs 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: