13 Ocak 2009

Sağ bek ve Duran Topların Çözümü, Ryan Taylor



Takımda görmek istediğimiz oyuncular kavramına, takımın eksiklikleri üzerinden bakmak daha bilinçli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Buna ek olarak transfer edilmek istenen oyuncunun kontrat şartları gibi durumlar da göz ardı edilmemelidir.

Galatasaray'ın oyuncu rotasyonu içerisinde zayıf olduğu bazı pozisyonlar var. Bunlardan birisi de sağ bek. Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar ve Serkan Kurtuluş bu bölge için yeterli görünmüyorlar. Uğur'un sakatlanmasına kadar geçen süredeki performansı gayet başarılı olsa da, sakatlıktan iyi bir dönüş yapacağı konusundaki şüpheleri gidermek de zor.

Galatasaray'ın pozisyon dışı eksiklikleri de var elbette. Bunlardan biri de duran toplar. Hafta sonu oynanan Manchester United - Chelsea maçındaki 3 golün 2'si bu tür organizasyonlardan geldi. Topun durgun olmadığı anlarda gol atmanın zorlaştığı, savunma stratejilerin güçlendiği bir futbol sürecinden geçiliyor. Bu sebeple duran toplar artık gollerin neredeyse yarısını oluşturuyor. Lincoln ile bu yıl belirli bir ilerleme sağlanmış olsa da, Türkiye Ligi'ndeki rakiplerin bile duran toplar konusunda -Alex ve Tello sebebiyle- Galatasaray'dan iyi olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin sistemli ancak kötü olarak tanımlanabilecek futboluyla son 5 yılda 3 defa şampiyon olmasının temel sebeplerinden en önemlisinin duran topları kullanma başarısı olduğu görülüyor. Lincoln'un olağanüstü yetenek ve çabasıyla yakaladığı asist istatistiklerine, Alex'in rahat ulaşmasının sebeplerinden biri de duran toplar. Bu sebeplerden ötürü Galatasaray'ın bu duran top eksikliğini de gidermesi gerekiyor.

Sağ bek ve duran toplar gibi iki temel sıkıntıyı giderecek bir oyuncu önereceğim, üstelik oyuncunun takımının resmi sitesindeki bilgi güncel ise, 2009 Temmuz'unda sözleşmesi sona eriyor bu oyuncunun.

Premier Lig ekiplerinden Wigan Athletic'in 2 numaralı oyuncusu Ryan Taylor'dan bahsediyorum. 1984 doğumlu yani 24 yaşında, savunmanın sağında görev yapıyor. Duran topların tamamını çok etkili kullanıyor, sağ ve sol bölge farketmeden. Sağ ayak içi ile Beckham modeli ortaları ve direk vuruşları olan, hücuma çok katılan ve savunmasını da sürekli geliştiren bir oyuncu. 3 yıllık bir Premier Lig tecrübesi de var.

Bonservis ücreti de olmaması bu transferi olabilir kılıyor. Üstelik Kewell ve Baros gibi Premier Lig oyuncularının bulunduğu bir takıma gelmek istemesi de muhtemel Taylor'un. Tek endişem bu oyuncunun izlediğimden daha yüksek potansiyele sahip olması ve Premier Lig'in önemli takımları tarafından zaten takip edilmesi ihtimalidir.

Ryan Taylor her yönden çok başarılı bir transfer hamlesi olur.

Hakkındaki bilgiler : http://www.wiganlatics.premiumtv.co.uk/page/ProfilesDetail/0,,10429~14912,00.html

13 Ocak 2009

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

Adsız dedi ki...

türkiye'ye gelmesini cok istediğim yegane wiganlı paul scharner'dir. Özellikle fiziği,pas yüzdesindeki başarısı ve hava toplarındaki hakimiyeti ile türkiye'nin kalburüstü takımlarını bir üst seviyeye kolaylıkla çıkarabilir.Peki gelir mi? Hiç sanmıyorum.

Tabi taylor için de bu durum geçerli (özellikle İngiliz olması da etken tabiki buna).Bu sebepten taylor da "olsa ne güzel olurdu" diyerek iç geçireceğimiz futbolcular klasmanına giriyor bence.

GoKaN