29 Ekim 2008

Uykusuz Geceler, NBA



Normal sezonun en çok galibiyet alan takımı muhtemelen Los Angeles Lakers olacaktır. Gasol-Odom-Bynum üçlüsünü aynı anda sahada bulundurmayıp, Kobe'nin kenarda oturduğu zamanlarda da skor üstünlüğünü sağlayacaklardır. Odom ilk 5 başlamazsa sezonun en iyi 6. adamı olabilir, Bynum da en çok gelişme gösteren oyuncu. Lakers'ın Play Off'larda ne yapacağını, Batı Savaşı'nı kazanarak Doğu Şampiyonu'na karşı bir üstünlük sağlayıp sağlamayacağını zaman gösterecek, bunu konuşmak için Doğu Basketbolu'nun geçen sezon kaldığı yerden devam edip etmeyeceğini görmemiz gerekiyor.

Batı'da gelişimini devam ettirmesi beklenen takım New Orleans Hornets. Batı'yı 2. bitirerek muhtemel bir Konferans Finali de yapabilirler. CP3, Mo, West, Stojakovic, Chandler yapısına 2 yüzüğü bulunan James Posey'i eklediler özellikle Play Off'larda önemli bir katkı alacaklardır Posey'den. West geçtiğimiz sezon gösterdiği performansı yakalarsa kanımca Lakers'tan bir adım öndeler Konferans Şampiyonluğu için.

Rick Carlislie'lı yeni Dallas Mavericks, San Antonio Spurs hanedanlığı, Jerry Sloan felsefesiyle Utah Jazz, sakatlıklardan kurtulamayan Ron Artest'li Houston Rockets, 3 - 6. sıralar için yarışacaklardır. Phoenix Suns ve Steve Nash'in düşüşe geçerek 7.liğe kadar gerileyeceğini düşünüyorum. Shaq kumarını, The Matrix'i ve Mike Di Antoni'yi kaybettiler, bu sene onlar için çok zor olacak. Bu takımların arasından sıyrılan olursa eğer Dallas'ın Batı'yı 2. bitirebileceğini, oyuncuların sağlık durumuna göre de Houston 4 - 7.lik arasında gel-gitler yaşayabileceğini söyleyebilirim.

8. sıra için adayım Portland Trail Blazers. Greg Oden'a kavuştular. Bu sene özellikle Rudy Fernandez'i takip edeceğim. Avrupa basketbolunda en beğendiğim isimlerden biriydi, kariyer yolunun Jose Calderon, Juan Carlos Navarro gibi İspanyol oyunculardan farklı olacağını ve bu yıl olmasa bile All Star seviyesine yükselebileceğini düşünüyorum. NBA'in bir başka İspanyol Ricky Rubio'u da beklediğini hatırlatalım.

Gelelim Doğu'ya.

Josep Guardiola'nın FC Barcelona'ya yaptığı etkiye benzer bir etki de Michael Curry'den bekliyorum. Pep'in futbolculuğu kadar değerli bir basketbolcu olmadı Curry, çok uzun süreler almadı ama onun karakterinden, oyun zekasından, saha içi ve dışındaki liderliğinden sürekli bahsedildi. Sanders'tan yani daha çok hücum daha yumuşak savunma anlayışından kurtulacak olan Detroit Pistons'ın hem yaşlanan hem de gençleşen kadrosunun değişime girmeden önceki son kozlarını oynadığını da göz önüne alırsak Doğu Şampiyonu olabileceklerini söyleyebilirim. Kenardaki genç oyuncuların bir yıl daha tecrübe kazanmış olmalarının katkısını hem normal sezonda hem de Play Off'larda göreceklerini düşünüyorum.

Şampiyon Boston Celtics'in Posey kaybı normal sezondan çok Play Off'ları etkileyecektir. Yüzüğe kavuşan oyuncularda şampiyonluğu koruma adına bir motivasyon da, şampiyonluk kazanmış olmaktan dolayı bir motivasyon kaybı da olabilir, bunun Celtics'in durumunda çok belirleyici olacağını düşünüyorum. Burada görev Garnett ve Pierce gibi olağanüstü lider iki oyuncuya düşüyor, başarıyla yerine getireceklerdir. Pistons'ın daha önceki yıllarda çektiği bench sıkıntısını kanımca bu sezon Celtics'te göreceğiz ve bu durum şampiyonluğu kaybetmelerine sebep olabilir.

3.lükten 5.liğe doğru sırasıyla Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Toronto Raptors tahmini yapabilirim. Sixers ve sağlıklı bir Wizards süpriz yaparak bu grubun arasına 5. sıradan girebilirler.

8. sıra için adayım Charlotte Bobcats. Tek sebebiyse Larry Brown. En büyük rakipleriyse Miami Heat olabilir. Wizards'ın bir düşüş yaşama ihtimali dahilinde, Flash'ın bu yıl tekrardan bir patlamayla bireysel performans açısından zirve yapması, Beasley'den de en yüksek verimi almaları durumunda Play Off'lara kalabilirler. Wade'in olağanüstü bir sezon geçireceğini Olimpiyat'larda gördük aslında.

Şimdilik kısa da olsa tahminler böyle. Ön bilgilerle takımları, oyuncuları izlemeden yapılan tahminlerin geçerliliğine pek inanmam. Takımları izledikten sonra çok daha sağlıklı tahminler yürütebiliriz. Elimizde gözleme dayalı veriler olacağından teknik analiz yapma şansımız da kolaylaşır böylelikle.

Güzel bir NBA sezonu olsun, Batı Konferansı'nın Play Off heyecanı geçtiğimiz sezondan da yüksek olsun, Kobe artık Play Off'larda da bir şeyler yapsın, 50+ sayı üretsin 30+ ortalamayla oynasın, Finals MVP olsun, bunlar olmazsa Shaq Kobe için eski günlerdeki gibi diss atsın, Wade normal sezonun en çok sayı kaydeden oyuncusu olsun, Detroit Pistons yeniden Bad Boys olsun, Big Ben geri dönsün, şampiyonluk kazansın, CP3 Play Off'larda kaldığı yerden devam etsin, Doğu-Batı maçını Doğu kazansın, King James Sezon MVP'si olsun, MJ'in ruhu Chicago'ya dönsün, kazanmayı daha çok istesinler, yarışmacı olsunlar, Portland Jail Blazers Play Off yapsın, heyecan, adrenalin Nadal-Federer 2008 Wimbledon Finali'nden daha çok olsun, Jack Nicholson'a teknik faul çalınabilsin, Rihanna maçlara gelsin, Amerikan Milli Marşını okumasa da olur, Tom Brady, Gisele'i maçlara getirmekten vazgeçsin, Victoria's Secret Fashion Show'da Heidi Klum & Seal çiftinden rol çalsınlar biraz, Adriana Lima da Marko Jaric'in maçlarında yer almasın, oyuna konsantrasyon gösterelim, Larry Brown yine yeni yeniden yılın coach'u olsun, Madison Square Garden'da sadece konser verilsin, Tony Parker Emmy, Academy gibi ödül törenlerine Eva Longaria kontenjanından katılmasın, yapımcılığa soyunsun, Murat Kosova ve Kaan Kural daha uzun süreli bir NBA Stüdyo hazırlasınlar.

Pazar günleri hafta içi oynanan maçlardan en iyi 10'unun 30'ar dakikalık özeti olacakmış NBA TV'de, Pazar günü Premier League, La Liga, Serie A, Turkcell Süper Lig, TBL, TBBL rotasyonuna nasıl eklenecek bu süre, merak ediyorum.

İyi seyirler, uykusuz -kingodisco'lu- geceler başlasın.

29 Ekim 2008

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: