08 Temmuz 2008

Federer İmparatorluğu Yıkılıyor mu?



2001 Wimbledon Finali, Ivanisevic - Rafter karşılaşması 2008 Wimbledon Finali'nden önce yaşanılan en heyecanlı tenis karşılaşmasıydı, artık bu özelliğini yavaş yavaş bu maça bırakacak gibi duruyor. Ivanisevic'in her servisinde yaşanan duygu yoğunluğu elbette yoktu ama tenis sporunun tarihini bu iki adam bir kez daha ve en açık şekliyle yazdılar desek sanırım yanlış olmaz. Federer'in devrinin kapanıp kapanmadığını zaman gösterecek, eğer bu karşılaşma yıllar sonra bunu da başarmış olarak tarihteki yerini alırsa çok daha efsanevi bir şekle bürünecektir.

Federer, gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncusu, tartışılmaz bir gerçek bu, 26 yaşında 16 Grand Slam Finali'nde 12 Şampiyonluk kazandı, olağanüstü bir şey. Pete Sampras'ın 14/18'ine ne kadar yakın olduğu ve bu rekoru geçmek adına bir şampiyon gibi uğraş vereceği de muhakkak. Üstelik Sampras hiç Fransa Açık kazanamadı, Yarı Final'den ileri gidemedi çünkü, Federer ise toprak kortta 3 Grand Slam Finali gördü, kazanamadı ama hala bir şansı var, çünkü o bu oyunun en iyisi. Yıllar sonra bu tanımı belki Nadal için de kullanacağız ama 22 yaşında olan bu İspanyol daha yolun başında, her ne kadar şimdiden 7 Grand Slam Finali'nde 5 defa mutlu sona ulaşsa da.

Federer'in 4 Amerika Açık Şampiyonluğu var, Nadal'ın ise sadece bir Çeyrek Finali. Nadal için en az Wimbledon kadar zor olacak, belki daha da zor olacak, çünkü bir şampiyon, en iyi, devrinin kapanmaması adına en sıradışı, en epik mücadelesini sergileyecektir.

8 Temmuz 2008

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: