08 Haziran 2008

Ana Ivanovic ilk Grand Slam'ini kazandı



Ana Ivanovic 2008 Roland Garros Tek Bayanlar Şampiyonu...

2007 yılında Roland Garros Finali, Wimbledon Yarı Finali, US Open 4. tur, 2008 yılında Avustralya Açık Finali ve Roland Garros Şampiyonluğu. Bu süreç Ana'yı 9 Haziran 2008 WTA listesinde 1. sıraya yükseltecek.

3. Grand Slam Finali'nde duygularına hakim olmayı başardı Ana Ivanovic ve ilk Grand Slam zaferine uzandı. Tutkulu davranışlarıyla bütünleştirdiği tenis oynama yetisi, Ana'yı diğer oyunculardan farklı kılıyor. Soğukkanlı değil, olaylara anında tepki veriyor, hakemle tartışıyor, her kazandığı sayı sonrası Ajde diye bağırarak seviniyor, kimi zaman üzülüyor, oyundan düşüyor, üst üste basit hatalar yapabiliyor, kısaca oyunun psikolojik yönünde hala eksiklikleri var ancak yetenek ve güç kombinasyounda tartışmasız en iyi şu an. Forehand vuruşları Steffi Graf gibi olağanüstü, slice ve drop vuruşlar çok teknik ve etkili, ilk servislerini oyuna sokma yüzdesi ne zaman yüksek, o zaman hep rahat, return vuruşlarında inanılmaz yerlere topu gönderebiliyor. Tüm bunları yaparken çok da tecrübeli olmadığını, sadece 20 yaşında olduğunu hatırlatayım.

Ana Ivanovic kariyerine yeni başlıyor, üstelik Justin Henin gibi bir efsanenin bıraktığı yerden devam ederek.

Final maçından bahsetmeyeceğim, Safina iyi ve gelecek vadeden bir oyuncu, çok açık bu, güçlü, tekniğini daha da geliştirir ve buraları daha çok görerek tecrübe kazanırsa Ana'nın karşısındaki en önemli rakiplerden biri olur.

Ana'nın kariyerini 2005 Roland Garros'tan itibaren takip eden biri olarak, bu şampiyonluğa çok sevindiğimi belirtmeliyim. O kadar çok haketti ki buralarda olmayı, çok çalıştı, kendini çok geliştirdi bu 3 yılda ve Ana artık bir şampiyon, dünyanın 1 numarası.

Teşekkürler Ana.

Bundan sonrası için de Ajde Ana!

8 Haziran 2008

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: